Parcours

Parcours

Permanence en kleedgelegenheid

Dankzij een goede samenwerking met het Kalsbeek College beschikt de Kiremko Nacht van Woerden over voldoende ruimte op een steenworp van het parcours. In het schoolgebouw zijn de permanence, kleedlokalen, anti doping controle en perscentrum ondergebracht.
Adres:
Kalsbeek College, Burg. H.G. van Kempensingel 23, 3443 AM Woerden

Ligging parcours en accomodaties

Parcoursgegevens

Start: Oostlaan
Finish: Plantsoen
Lengte: ca. 3000 meter

De start is gelegen aan de Oostlaan. Via een korte passage over het Exercitieveld gaan de renners over de lange grasstrook langs de Oostsingel rechtdoor de Parijse brug over en linksaf de grasstrook op aan de van Kempensingel. Hier is tevens de materiaalpost (dubbele). Aan het einde gaan de renners linksaf de Singel over via de pontonbrug. Einde pontonbrug links om de Watertoren richting de grasstrook van de Torenwal. Van de Torenwal naar de Hoge Wal en afdalen naar de Finishstraat aan het Plantsoen. Vanuit de Finishstraat weer terug de Hogewal op naar de Torenwal via de andere zijde om de Watertoren, terug over de pontonbrug naar de materiaalpost aan de van Kempensingel waarna weer over de Parijse Brug naar het veldje (met wielermonument Arie van Vliet) aan de Oostsingel wordt gegaan. Vanuit de Oostsingel over het asfalt wordt het Exercitieveld betreden (gras) en gaat men met diverse slingers over het veld langs de VIP-tent (2 balkjes conform UCI-voorschriften) terug naar de startstraat.

Tijdens de Nacht van Woerden is er een dubbele materiaalpost ingericht. Deze wordt via borden en gele vlaggen aangeduid. (H.G. van Kempensingel). Naast de dubbele materiaalpost is er een ruimte ingericht voor het schoonspuiten van de fietsen.