‘Illegale’ Kiremko Nacht van Woerden

‘Illegale’ Kiremko Nacht van Woerden

WOERDEN – Ondanks de afgelasting van de officiële Kiremko Nacht van Woerden is op 13 oktober een ‘illegale’ veldrit georganiseerd.

Grote namen uit het vrouwenwielrennen hebben zich, samen met een groep wielrenners van WTC Woerden, gemeld zodra de duisternis inviel.  Zowel de Woerdense wereldkampioen Ellen van Dijk als wielrenster Floortje Mackay waren gebrand om deze cross te winnen. “Wereldkampioen worden is leuk, maar de winst van de ‘illegale’ Kiremko Nacht van Woerden is de ultieme droom van elke wielrenner.”

Na een intense strijd kwam Ellen als eerste over de finish direct gevolgd door Floortje die daarna met de kritiek kwam dat de wedstrijd ‘gekocht’ was. De strijd werd extra zichtbaar doordat Ellen tijdens de wedstrijd een WTC-renner uit balans bracht die daarna te water kwam.

Voor alle winnaars was er een echte Woerdense Kaas en de deelnemers konden na afloop genieten van de traditionele poffertjes. Het bleef tot in de late uurtjes druk rondom de poffertjeskraam die in het midden van het parcours was geplaatst…..

Het is erg onzeker of ook volgend jaar weer een ‘illegale’ veldrit zal plaatsvinden, omdat dan de officiële Kiremko Nacht van Woerden weer zal plaats vinden. Die zal in verband met Woerden 650-jaar stadsrechten extra groot worden opgezet.

Ondanks dat jullie niet aanwezig konden zijn willen wij jullie het toch laten meebeleven….

Bekijk hier het verslag van de ‘Illegale’ Kiremko Nacht van Woerden.

Bekijk hier de eerste aflevering van Het Koeiemart-Journaal.