KIREMKO NACHT VAN WOERDEN

2020

20e Kiremko Nacht van Woerden, anders dan anders

De 20e Kiremko Nacht van Woerden gaat dit jaar definitief niet door. Het is niet verantwoord om in oktober van dit jaar een dergelijk evenement te organiseren. Het is de tweede keer in het bestaan van de internationale veldrit dat een editie geschrapt wordt, in 2006 om alle energie te richten op het Nationaal Kampioenschap in het wijkpark Molenvliet en nu als gevolg van de Corona-crisis.  Hoofdsponsor Kiremko heeft al laten weten de gemaakte afspraken tot en met de editie van 2024 te blijven respecteren. Een onderzoek naar een mogelijk alternatief programma is gestart.

De Stichting Wielerronde Woerden heeft in overleg met de gemeente Woerden, de Koninklijke Nederlandse Wielerunie (KNWU) en de hoofdsponsors Kiremko en BluePrint Automation het besluit tot afgelasting genomen. Op basis van een gezamenlijke ‘corona analyse’, met daarbij aandacht voor gezondheid en veiligheid, sport en sportiviteit, mobiliteit en van bereikbaarheid en een gezonde financiële basis voor de toekomst, is het bestuur tot deze conclusie gekomen.

Voorzitter van de Stichting Wielerronde Woerden Arjan van der Horst “Het is aan het bestuur om een  verantwoord evenement neer te zetten, dat zit er helaas dit jaar niet in en richten wij ons de volgende editie in 2021”.

“Het wordt best ingewikkeld om evenementen te organiseren in het najaar, de gezondheidszorg staat voorop. Ik begrijp de keuze van het bestuur van de Kiremko Nacht van Woerden, vind het vooral jammer dat dit fantastisch evenement met internationale uitstraling niet kan plaatsvinden en kijk vooral uit naar,  ik hoop,  2021,” aldus burgemeester Victor Molkenboer van de gemeente Woerden.

Arjan van der Horst: “De Kiremko Nacht van Woerden is door de inspanningen van sponsoren, leveranciers, vrijwilligers en renners  de afgelopen jaren uitgegroeid tot een zeer succesvol evenement.  Samen organiseren we een internationale veldrit van formaat waar we trots op zijn. Die standaard willen we voor de komende jaren hoog houden. We onderzoeken nu een mogelijk alternatief programma later in het najaar.

“Verstandig besluit van het bestuur”, laat Paul Oosterlaken namens hoofdsponsor Kiremko weten “Op dit moment is gezondheid van publiek en renners vele malen belangrijker dan onze regionale naamsbekendheid. Ik hoop dat ik in 2021 weer spannende wedstrijden kan zien.”

Ook Lars van der Haar, vijfvoudig winnaar van de Kiremko Nacht van Woerden, vindt het verschrikkelijk jammer. “Ik beschouw Woerden als mijn thuisparcours, ik woon immers relatief dichtbij en had deze wedstrijd op mijn programma gezet” laat hij weten om te vervolgen met “ik hoop wel dat dit mooie evenement de komende jaren net zo sterk terugkomt”

PROGRAMMA EN PARCOURS

SPONSORS

Het succes van de Kiremko Nacht van Woerden is mede te danken aan de inzet van onze sponsors. Zonder deze sponsors zou een evenement van deze omvang niet mogelijk zijn.

MEER INFO

DEELNEMERS

Ook dit jaar verschijnen
er weer vele toprenners aan
de start. De actuele deelnemerslijsten
zijn te vinden op de site van de KNWU.

MEER INFO

PERSCENTRUM

Iedere fotograaf of mediavertegenwoordiger die ons evenement / wedstrijden wil bijwonen, dient in het bezit te zijn van een Kiremko Nacht van Woerden - accreditatie.

MEER INFO