Nacht van Woerden

Home

Kiremko Nacht van Woerden

De 21e editie van de Nacht van Woerden, gaat niet door

Vorig jaar was de annulering van de Kiremko Nacht van Woerden een logisch besluit. Nederland zat nog in het hart van de Corona-crisis en de besmettingscijfers liepen weer op. Het was de stellige overtuiging van iedereen dat de editie van 2021 wél door zou gaan. Alle voorbereidingen waren dan ook in gang gezet. Toch heeft het bestuur van De Stichting Wielerronde Woerden het besluit genomen het evenement te annuleren.

Slechts twee keer eerder werd het evenement afgelast. Naast vorig jaar was dit het geval in 2006 toen veel tijd is gestoken in de organisatie van het NK in het wijkpark Molenvliet.

In nauw overleg met de KNWU/UCI; de Gemeente Woerden; de projectgroep Koeiemart en de sponsoren van de Kiremko Nacht van Woerden is de conclusie getrokken dat ook de editie van 2021 niet door kan gaan.

Voorzitter Marien Groenendijk “de huidige regelgeving laat een evenement van ons formaat gewoonweg niet toe op dit moment. Het is niet verantwoord om langer te wachten een besluit te nemen omdat er dan veel financiële risico’s gaan ontstaan.”

De hoofdsponsoren Kiremko en BluePrint Automation (BPA) ondersteunen het besluit. Zij maken zich zorgen over de ontwikkeling van het aantal coronabesmettingen in het najaar en stellen gezondheid en veiligheid voor renners, toeschouwers en gasten boven alles.

“Wij vinden het jammer dat de Kiremko Nacht van Woerden dit jaar wederom niet zal plaatsvinden. Een lastig besluit maar zeer weloverwogen genomen en wij staan daar volledig achter. Uiteraard hopen wij net als iedereen dat we volgend jaar met zijn allen weer mogen genieten van een mooie Kiremko Nacht van Woerden” aldus Paul Oosterlaken namens hoofdsponsor Kiremko.

“Heel jammer” zegt Martin Prakken, namens hoofdsponsor BluePrint, “maar als we door de Corona problematiek niet dezelfde mooie sfeer van verbinding kunnen bereiken waar we al die jaren aan gewend zijn, moeten we gewoon wachten tot dit wel weer kan.”

Marien Groenendijk : “De afgelopen maanden zijn meerdere alternatieve scenario’s de revue gepasseerd en daarbij is de conclusie getrokken dat het evenement alleen op de huidige locatie met de daar aanwezige entourage gehouden kan worden. Het is door de bijdrage van sponsoren, vrijwilligers, renners en toeschouwers een internationaal gerespecteerd evenement. De kermis en het late tijdstip draagt bij aan de sfeer.”

De 2022 editie van de Kiremko Nacht van Woerden zal worden gehouden op: 25 oktober 2022

Woerden viert dan dat ze 650 jaar geleden stadsrechten heeft gekregen. De Stichting Wielerronde Woerden maakt er dan een dubbel feest van.

News

General

‘Illegale’ Kiremko Nacht van Woerden

WOERDEN – Ondanks de afgelasting van de officiële Kiremko Nacht van Woerden is op 13 oktober een ‘illegale’ veldrit georganiseerd. Grote namen uit het vrouwenwielrennen hebben zich, samen met een groep wielrenners van WTC Woerden, gemeld zodra de duisternis inviel.  Zowel de Woerdense wereldkampioen Ellen van Dijk als wielrenster Floortje Mackay waren gebrand om deze

Read more »
Race information

Lars van der Haar unbeatable again

In the Elite men race it was again Lars van der Haar demonstrating his superiority in Woerden. He was already quickly moving away from his opponents, but due to a flat tire he was outpaced by Joris Nieuwenhuis and the Spanish Felipe Orts. After a fierce battle, Lars was able to

Read more »
Race information

Maud Kaptheijns wins the Elite women race

n the elite women's race there was a tough competition amongst Inge van der Heijden, Maud Kaptheijns and Laura Verdonschot. Maud Kaptheijns came out as the winner with Laura on second place and Inge taking third rank.

Read more »